Carnaval zit er weer op. En met zoveel bezoekers kan ik terugkijken op een goed verlopen feest. Er zijn natuurlijk altijd incidenten. Helaas ook toen het eigenlijk al officieel was afgelopen. Dinsdag had ik een late dienst en dan wordt traditioneel Knillis begraven om 23:55 uur.

Het verliep allemaal ordentelijk totdat ik ineens via mijn portofoon hoorde dat er een winkelruit was vernield. Mijn collega en ik stonden om de hoek en waren dan ook heel snel ter plaatse. De verdachte werd door beveiligers op zijn plek gehouden. Een getuige verklaarde dat de verdachte zomaar een fiets tegen de winkelruit smeet.

Hij heeft een nachtje bij ons geslapen, spijt betuigd en gaat de schade vergoeden. Hij kon zich van het incident niet veel meer herinneren.

Ondanks wat incidenten kijk ik terug op een hele gezellige en leuke carnaval. Tot volgend jaar Knillis.

Brigadier Jan Willem.