Op donderdag 23 maart werden de intermediairs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Brandloyalty in Den Bosch. Intermediairs zijn vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om meer kinderen van ouders met weinig geld toegang te geven tot de sportvereniging of cultuurorganisatie. Ze werken onder andere in het onderwijs, de zorg, het sociale domein en bij de gemeente.

Tijdens de bijeenkomst waren 35 intermediairs aanwezig, werkzaam bij Bossche Vakschool, Move Vught, Leergeld Den Bosch, Quiet Den Bosch, Jeugdbescherming Brabant, gemeente ’s-Hertogenbosch,  Amarant, COA, Mare bijzondere zorg, Wegwijs+, Cello, MEE Den Bosch, Osperon, Opus Leo, Stedelijk Gymnasium Den Bosch, KC Het Stadshart, Vluchtelingen Nuland, Boxing Podjan en Alleen jij bepaalt.

De intermediairs spraken ook hoe het Jeugdfonds nog meer kinderen kan bereiken in Den Bosch en Vught. Afgelopen jaar werden iets meer dan 1000 kinderen geholpen door het Jeugdfonds. In ‘s-Hertogenbosch en Vught groeien 3.200 jongeren op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. In deze gezinnen is er te weinig geld om de contributie van een sportclub te betalen of lesgeld voor cultuuractiviteiten. Deze kinderen missen allerlei ervaringen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Het aantal kinderen met thuis weinig geld lijkt toe te nemen. Zo heeft het Jeugdfonds in het eerste kwartaal al meer dan 25 procent meer aanvragen voor financiële hulp dan vorig jaar.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om aan sport en cultuur te doen. De bijdrage omvat de contributie of het lesgeld voor een héél seizoen (tot 500 euro) en eventueel materiaal en/of kleding die noodzakelijk is om de activiteit uit te kunnen oefenen (tot 150 euro).