Geen heiligen op het dak van de Sint-Jan

Van veel beelden in onze kerken is bekend wie ze voorstellen en welke verhalen erbij horen, maar van de luchtboogbeelden op het dak van de Sint-Jan weten we de betekenis niet. Wat willen ze ons vertellen en welke verhalen schuilen er achter?
Trudy van Lierop-du Maine van het Sint-Jansmuseum ‘De Bouwloods’ en Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch verzorgt dinsdag 18 april 2023 een lezing over dit onderwerp, in het kader van de Birgitta-bijeenkomsten.
Het is interessant om deze lezing nu bij te wonen, omdat door Stichting Nationaal Monument Sint-Jan een nieuwe klim is georganiseerd; een klim die het publiek naar grote hoogte brengt ‘De Avontuurlijke Klim’.
Vanaf juni 2023 kun je lopen over de nok van het dak en rondom de Vieringtoren.
Het is een unieke ervaring om op bijna 50 meter hoogte te zien wat de Sint-Jan en de stad ons allemaal laten zien.
U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom voor een kopje thee of koffie in de Laurentiuskerk, Oude Baan 1 te Rosmalen.

Aanvang van de lezing is 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en toegang is vrij.

Een kleine bijdrage aan het eind van de avond wordt op prijs gesteld, zodat Birgitta-bijeenkomsten in de toekomst mogelijk blijven.