Onder ideale omstandigheden, een nat veld en aangename temperatuur, kregen de toeschouwers zaterdagavond een heerlijk potje voetbal te zien.
Het gloednieuwe scorebord was voor het begin van deze derby de eyecatcher en OJC was vastberaden om dit pronkstuk in te wijden met een overwinning.
De man met het lintje, Peter Vos, zou ook in het zonnetje gezet moeten worden met een driepunter om zijn dag nog mooier te maken. Bij OJC stonden de jeugdige talenten Rick Wels en Daniel de Bijl in de basis.

Via een verre ingooi van Emile Lieuwen belandde op het hoofd van de lange Niels Mulder en de bal kwam uiteindelijk bij Mouad Hassan.
Die passeerde zijn directe tegenstander en zag Dennis Knuiman naar de eerste paal sprinten.
De OJC-spits tikte de bal binnen en het stond verdiend 1-0 voor de gastheren.

OJC bleef goed druk zetten en er was geen vuiltje aan de lucht tot de 17e minuut. Een afgemeten voorzet werd verkeerd ingeschat en de solide keepende doelman Luuk Vogels was kansloos op de kopbal van Jari van Erp 1-1.
Slordig uitverdedigen gaf Jos Peltzer (volgend seizoen spelend bij OJC) de gelegenheid om de 1-2 te scoren en hij nam dit cadeautje met twee handen aan.

Na rust stelde OJC snel en met overtuiging de zaken op orde. Een dieptepass van Lex van Dijk op de van kant gewisselde Hassan was de basis voor de snelle gelijkmaker in de 49e minuut.
Weer was het Hassan die Knuiman bediende op een identieke wijze als de openingstreffer en het stond opnieuw gelijk.
OJC trok het initiatief helemaal naar zich toe en het was weer Knuiman die snel daarna de terechte 3-2 binnenknalde.

In de laatste minuut ging de lange doelman van de tegenstander mee bij een hoekschop.
Deze werd kort genomen en onderschept door de ingevallen Yamani el Aharchaou.
Geen verdediging en geen doelman gaf hem de kans om van grote afstand de 4-2 in het lege doel te plaatsen.