Het Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch is opgericht als PTT Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch op 15 oktober 1958 en bestaat dit jaar dus 65 jaar.

Het koor is klein begonnen en uitgegroeid naar een koor van 130 leden bij het 50 jarig jubileum in 2008. De lange stilte tijdens de coronapandemie hebben het koor geen goed gedaan. Het ledental is daardoor gezakt naar een kleine 60 leden die overigens weer super enthousiast repeteren onder leiding van pianist/dirigent Rein Boeijen.

Onze vorige dirigent, Henk van der Sanden, is na corona van zijn welverdiende pensioen gaan genieten. Hij was ruim 50 jaar verbonden aan “zijn” koor, de eerste 15 jaar als pianist en de volgende 35 jaar als dirigent.

Er wordt nu weer flink gewerkt aan ons repertoire en aan het verzorgen van optredens en concerten. Op 2 mei zijn we gestart met een speciaal concert voor de bewoners, verzorgers en familieleden van Woonzorgcentrum “De Zuiderschans”.  Dit concert gaan we in andere woonzorgcentra nog minstens twee keer herhalen.

Op zondag 21 mei a.s. gaan we een Voorjaarsconcert uitvoeren in de Grote Kerk aan het Kerkplein te ‘s-Hertogenbosch. Het repertoire dat ten gehore zal worden gebracht is zeer gevarieerd en gaat van Cohen tot Verdi en van Andersson tot Schubert. De aanvang is om 14:00 uur en de toegang is gratis.

We willen ons weer graag presenteren aan het “grote publiek” en hopen daardoor ook weer nieuwe leden te kunnen aantrekken.

Bent u nieuwsgierig geworden en u wil meer weten over ons koor? Kom dan naar ons concert op 21 mei. U bent van harte welkom.  Info www.gemengdkoor.nl