Op de eerste zaterdag na Pinksteren, 3 juni, brengt Bach op Zaterdag met de cantate Gelobet sei der Herr, mein Gott (BWV 129)  weer een oorstrelende uitvoering op de planken. Een van Bachs cantates die gebaseerd zou zijn op één van de liederen (koralen) uit het kerkelijk liedboek. Deze bijzondere cantate kent een juichend openingskoor met trompetgeschal.

Naast de uitvoering van de cantate twee motetten van de Duitse barokcomponist Heinrich Schültz (1585 – 1672): Kyrie, Gott Vater in Ewigkeit (SWV 420) en Also hat Gott die Welt geliebt (SWV 380). Daarnaast de ouverture D-mineur, K.deest van de Oostenrijker Johann Josef Fux (1660 – 1741) en Bachs koraal: Selig sind sie aus Erbarmen (BWV 39).

Het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix staat weer gerant voor een kwalitatief hoogwaardige uitvoering. Hierbij deze middag ondersteund door een drietal jonge talentvolle solisten; de Franse sopraan Marion Dumeige, bariton Vincent Kusters en countertenor Gerben van der Werf.

Bach op Zaterdag wordt traditioneel geopend en afgesloten door organist Jamie de Goei op het monumentale Bätz orgel. Hij brengt twee orgelwerken van Bach: Präludium en Fuge in D-Dur      (BWV 532).

Bij een bijzondere cantate hoort een bijzondere inleider. De cantate Gelobet sei der Herr, mein Gott wordt deze middag ingeleid door burgemeester Jack Mikkers van ’s-Hertogenbosch.

Entree €  10,-  |  Info & kaartverkoop: www.bachopzaterdag.nl

Locatie: Grote Kerk  |  Kerkstraat 20  |  5211 KG  ’s-Hertogenbosch  |  Aanvang 17.00 uur