Ponyclub De Paardenvriendjes organiseert wederom een bixiedag. Dit is een ponywedstrijd voor de kinderen van onze ponyclub, maar ook voor andere kinderen uit de omgeving die graag een wedstrijdje rijden. Heb je een eigen pony, verzorg- of leenpony, ben je in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar en wil je graag meedoen, kijk dan op onze facebookpagina van Rijvereniging / Ponyclub De Paardenvriendjes.

We beginnen de dag met dressuurproeven op verschillende niveaus. Bij het laagste niveau mogen de kinderen aan een touwtje begeleid worden. Bij het volgende niveau rijden de kinderen zelf een proef in stap en draf. Bij de volgende klasse komt er ook nog galop bij en op het hoogste niveau rijden de kinderen die klaar zijn voor de echte wedstrijdsport.

Verder hebben we de zogeheten “kabouterproef”. Dit is voor de allerkleinste ruitertjes die nog niet zelfstandig kunnen sturen. Hierdoor kunnen ook zij spelenderwijs meedoen met de pony.

Daarnaast kunnen alle deelnemers met hun stempelkaart langs diverse spelletjes, alles gerelateerd aan het thema “Cowboy’s en Indianen” en natuurlijk aan pony’s.

Daarna volgt een Kür op Muziek door Brecht Lunenburg, die na heel lang trainen en fijne pony’s, goede lessen en de juiste begeleiding, al op hoog niveau meedoet aan de wedstrijdsport bij de pony’s.

In korte tijd wordt daarna een springparcours opgebouwd. De deelnemers kunnen het parcours verkennen en krijgen daarna om beurten de kans om rond te springen. Ook hier is alles op hun eigen niveau. We beginnen met 10 cm hoogte en men mag zelfs de pony aan een touwtje begeleiden. Degenen die zelf, en al iets hoger, kunnen springen dingen mee naar de prijzen. Er is voor iedere deelnemer een mooie herinnering aan deze dag.

Vindt u het leuk om een kijkje te komen nemen, dan bent u van harte welkom. De entree is gratis.

De bixiedag vindt plaats op ons oefenterrein aan de Papendijk 6A in Nuland, aanvang 10 uur.