Na een eerste weekend met twee medailles, leverde het tweede weekend van de Regionale Zomerkampioenschappen (RZK) voor zwemvereniging De Treffers Rosmalen maar liefst vier medailles op. Goud was er voor Brent van de Sande op de 100 meter rugslag, maar de grote man was deze keer Floris van de Wal met drie podiumplaatsen: brons op de 50 vrij en 100 rug en zilver op de 200 vlinder. Op drie verschillende slagen dus, én op drie verschillende afstanden.

En Floris is niet de enige Treffer die allround is. Op de wisselslag, het onderdeel waarop je echt alle slagen goed moet beheersen, waren zwemmers uit Rosmalen tijdens deze RZK misschien wel het meest zichtbaar: eerder met Abygail Rusch, Sophie van Velthoven en Joris van Keulen op de 400 wisselslag, en op de slotdag met maar liefst zes heren op de 200 wisselslag.

Het grootste succes was hier voor Dennis Joha die, nota bene als één-na-laatste geplaatst, zijn inschrijftijd met 14 seconden verbeterde. Dit nadat hij zich een dag eerder op de 50 mtr vrij ook al vanuit het niets naar de achtste plaats had gezwommen.

Net als vorige week bracht De Treffers ook nog meerdere estafetteteams in stelling, waarvan de heren junioren 4×100 vrij tot de vijfde plaats reikte. En na jaren droogstaan was er met Linde Valentgoed ook bij de dames eindelijk weer een deelnemer op de vlinderslag. Het betekende voor de 14-jarige belofte meteen ook dat ze in de wisselslag-estafette voor senioren de zwaarste slag voor haar rekening mocht nemen.

26 zwemmers kwalificeerden zich voor deze editie van de RZK, waar de teller in januari nog op 7 stond. Wat is het geheim van de Treffers? Coach Bertram Westera: “Geloof in eigen kunnen, en in elkaar. De zwemmers doen dit samen, als team. Vooral zij, niet wij. Wij trainers zijn het water niet in geweest.”