“Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Doe mee en maak het verschil voor kankeronderzoek op donderdag 1 juni 2023!”

Dat is de tekst van de site “Opgeven is geen optie”. Voor de een zegt het niets, de ander die iemand aan kanker is verloren zegt het alles. Voor onderzoek om kanker te bestrijden, te voorkomen en te genezen is er veel geld nodig.  Ieder jaar rond deze tijd trekken er 20.000 Nederlanders naar Frankrijk richting de Alpe d’Huez om de berg te bedwingen fietsend of lopend om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Voor een dergelijk evenement zijn veel vrijwilligers nodig. Er wordt heel veel gefaciliteerd. Denk aan vervoer, catering, communicatie, techniek, opbouw tenten, verkoop merchandisen ga zo maar door. Veel aandacht is er ook voor de medische kant van de AD6. Het Medisch Team zijn de vrijwilligers, die verantwoordelijk zijn voor het invullen van de zorgbehoefte van de deelnemers en vrijwilligers van Alpe d’HuZes.

Claudia en ik zijn sinds 2014 lid van het Medisch Team Alpe d’HuZes. Op zaterdag  zijn we in Le Bourg D’oisan aangekomen aan de voet van de berg en nemen we jullie mee in onze belevenissen. Het worden verhalen, soms persoonlijk, maar vooral een verslag van twee vrijwilligers  die zich inzetten voor een prachtig evenement dat is opgezet om kanker te verslaan!

Op de foto’s zie je een deel van de 34 vrachtwagens die alle spullen vanuit Nederland hierheen hebben gebracht.