De verwachting voor vandaag is dat het 23 graden C. wordt. Vandaar alvast dit preventieberichtje.
Wist je dat in een stilstaande auto de zon zeer snel heet wordt, vaak tot wel 50 graden. Ondanks dat de ramen een stukje open zijn. Niet het zuurstofgebrek, maar oververhitting, met name van de hersenen, kan levensbedreigend zijn voor onder andere honden. Je kunt dit effect vergelijken met het effect van zeer hoge koorts. Als het echt niet anders kan en je een hond toch even in de auto moet houden, zet dan de auto in de schaduw, onder bomen of in een carport. Zet de ramen tegen elkaar open en blijf vooral niet te lang weg.

Tref je een oververhitte hond aan in een auto? Haal dan de hond eruit, overgiet het dier voorzichtig met water (niet te koud!) en overdek hem eventueel met een natte doek (ook niet te koud in verband met onderkoelingsgevaar).

Tref je een hond aan die bij warm weer achter is gelaten in een auto en volgens jou lijdt onder de omstandigheden? Waarschuw de eigennaar. Lukt dit niet, bel dan de politie (0900 – 8844) of het landelijke meldnummer 144.