‘Imagine …’

‘Imagine what would happen…’

Stichting Grafein heeft voor de derde keer grafisch kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal postkaarten project. Het thema van IPMAP2023 was ’Imagine’.
Bijna 300 kunstenaars uit alle delen van de wereld gaven gehoor aan deze oproep.
Met afmetingen van 10 bij 15 centimeter zijn de postkaarten stuk voor stuk kleine kunstwerken geworden, met zeer uiteenlopende interpretaties van het thema en een diversiteit aan gebruikte technieken. Zo zijn er: houtsnede, lino, litho, ets, zeefdruk, mezzotint, digitale print en toyobo en combinaties met andere technieken. Zwart-wit lino’s en etsen, fel gekleurde prenten, subtiele kleuren en blindrukken, abstract werk, figuratief, persoonlijke prenten, we kregen allerlei inzendingen binnen.
Bij de expositie verschijnt een catalogus waarin de tentoongestelde kaarten zijn opgenomen. De volgorde in de catalogus is ook de volgorde van de panelen in de tentoonstelling.
De catalogus (ISBN 9789083120034) is iets dikker geworden dan vorig jaar en is vanaf 22 juni verkrijgbaar voor €7,00 per stuk plus eventuele verzendkosten.

Opening en bezoektijden

Op donderdag 22 juni vindt de opening plaats om 16.00 uur. De Melkfabriek is in deze periode open op donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Vragen over de tentoonstelling en de catalogus kunt u mailen aan expo@grafein.nl.