Stichting Stadstriathlon Weert organiseerde in samenwerking met de reddingsbrigades van Echt, Heythuysen en Weert, een 2 daagse oceanwedstrijd voor alle categorieën. Het Blauwe Meertje in Weert was dit weekend het strijdtoneel voor de sporters op zowel individuele als ook estafette onderdelen. Deze 2 daagse wedstrijd begon op zaterdag als voor de sporters vanaf 15 jaar, de B, A en M-categorieën. Op zondag kwamen hier ook nog de aspiranten CDE bij. Elk in hun eigen categorie van onze jongste aspiranten E tot de Masters heren en dames.

Op Zaterdag reisden 2 Rosmalense B sporters al vroeg af naar Weert. Met een super strakke blauwe lucht, volle bak zon en veel plezier starten onze junioren B aan de board recue. Op dit onderdeel behaalden zij al meteen een 3e plaats.

Op vaderdag rond 6.50u verzamelden zich ook de EDC sporters, de laatste spullen pakken en op naar Weert. Met 3 D-jongens, 1 D-meisje, 3 C-jongens, 2 C-meiden en 1 B-Junior heer kwamen we in alle vroegte aan bij het Blauwe meertje in Weert. Materialen (boards, ski, tent e.d.) afladen, tent opzetten, boards en natuurlijk ook jezelf klaarmaken voor de wedstrijd.

De wedstrijd begon voor de aspiranten met de Run-Swim-Run, waar je start met een stuk rennen, dan zwemmen en als laatste een eind over het strand rennen naar de finish. De zwemafstand was een lekker stuk, tegen de wind in, gelukkig na het keren om de boei ook met de wind mee. Afwisselend werden de onderdelen afgewerkt. Eerst de EDC met daarna de BAM.

De board race, op je board een flinke afstand boarden. Wie komt er na de massa start als eerste over de finish. Je kon hier wel spreken van een technisch parcours met veel boeien waar de surf-skiër om heen moest keren.

Na de pauze in de middag werd de Oceanwomen/man afgelegd. Dit is een combinatie van de losse onderdelen van de ochtend. Rennen, zwemmen, boarden en nog een keer rennen voor de aspiranten. Voor de Junioren, senioren en masters werd hier ook nog het onderdeel ski aan toegevoegd. Een extreem zwaar onderdeel dus.

Het laatste afsluitende onderdeel van de wedstrijd was de mixed lifesaver relay. Een onderdeel waarbij 2 dames en 2 heren aan deelnemen met ieder een eigen onderdeeltje erin. Dat kan zijn zwemmen, boarden, skiën of rennen. Helaas waren de Rosmalense lifesavers met te weinig 15+ sporters, waardoor we in eerste instantie niet mee konden doen. Gelukkig wilde, en mochten, 2 jonge C meiden invallen in deze ploeg om toch hieraan deel te kunnen nemen. Ondanks dat de ploeg bestond uit 2 erg jonge debutanten in de B categorie wist de ploeg zich erg goed staande te houden en finishte net na de kop ploeg in het midden van het veld.

Aan het einde van de wedstrijd hoort natuurlijk de prijsuitreiking. Per onderdeel werden er prijzen uitgereikt. Vele medailles werden mee naar huis genomen.

In totaal werden 6 gouden, 3 zilveren en 6 bronzen medailles mee terug naar Rosmalen genomen.

Een zware wedstrijd dag sluit je af met een stevige maaltijd.          De coaches