Tijdens de vrijwilligersavond op vrijdag 16 juni is Rien van den Broek gehuldigd met het Rood-Zwarte Hart.

Op 12-jarige leeftijd is Rien lid geworden bij OJC. Destijds mocht je pas gaan voetballen als je 12 jaar oud was en dus begon Rien in de C-junioren (nu JO14). Tot en met het seizoen 1987/1988 heeft hij 22 jaar gevoetbald. Naast actief zelf voetballen werd hij al vanaf het seizoen 1977-1978 actief als jeugdleider. Dat seizoen is hij samen met Chris van Creij begonnen. Chris is nog steeds actief als vrijwilliger en heeft bij het 100-jarig bestaan in 2010 ook al het Rood-Zwarte Hart ontvangen. Prachtige start was dat, gelijk met OJC B4 zijn ze kampioen geworden. Rien is tot en met het seizoen 2005-2006 actief geweest als jeugdleider en heeft nagenoeg alle pupillen en junioren-leeftijden getraind. Deels als leider in het team van zijn zoon, maar ook bij andere teams. Daarna is hij nog 3 seizoenen leider geweest bij de senioren t/m 2008-2009.

Daarnaast heeft hij in de jaren 1998-1999 en 2000 de OJC-voetbalkampen mee georganiseerd. Vanaf 2009 tot en met heden is Rien verder gegaan als scheidsrechter bij OJC.

Rien is een van die vele stille krachten binnen de vereniging, die zelden of nooit op de voorgrond treedt en op zijn eigen wijze een steentje bijdraagt aan de club. Als je vanaf 1977, al gedurende meer dan 45 jaren, je inzet voor de vereniging, dan wordt het onderhand eens tijd om daar onze waardering voor uit te spreken. De aankondiging dat Rien voor al die jaren gehuldigd werd met het Rood-Zwarte Hart, was dan ook aanleiding voor een meer dan verdiend en groot applaus door de aanwezige vrijwilligers op 16 juni jl.