Op zaterdag 8 juli wordt om 11.30 uur het belevingspad in Speeltuin ‘t Kwekkeltje te Rosmalen door wethouder Ufuk Kâhya officieel geopend. Daar het belevingspad ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking in de inclusieve speeltuin ‘t Kwekkeltje, doet hij dit samen met 2 zusjes Ise [10] en Puk [6] van de Laak. Puk is blind en daarom gaat de wethouder op een ludieke geblindeerde manier de opening mede verrichten.

Voorafgaande aan deze officiële opening start om 10.30uur vanuit sociaal cultureel centrum De Schans in ’s-Hertogenbosch een colonne van 12 duofietsen van o.a. Fietsmaatjes Den Bosch met jongeren met een beperking samen met wethouder Ufuk Kâhya voorop fietsend naar speeltuin ’t Kwekkeltje.

Dit idee is geboren bij de uitreiking van de Toegankelijkheidsprijs ’s-Hertogenbosch in 2022 waar deze droom van Clasien Henkes, coördinator Maaspoort van Stichting Fietsmaatjes Den Bosch, naar voren kwam. De 2 genomineerden van 2022, Stichting Fietsmaatjes Den Bosch en speeltuin ‘t Kwekkeltje rijden samen met de winnaar van 2022 “Mijn Gehandicapte Broer & Ik”[Camiel en Jordy] naar het Kwekkeltje.