We hebben samen met Waterschap Aa en Maas blauwalg aangetroffen op enkele locaties in onze gemeente. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseren wij u contact met water te vermijden wanneer u twijfelt over de kwaliteit daarvan.

Blauwalg

Blauwalg herkent u vaak aan de groene of blauwachtige kleur van het water. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of binnenkrijgen van het water is er kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen of ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.

Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water afkoelt door bijvoorbeeld regen, wordt de hoeveelheid blauwalg minder.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de actuele waterkwaliteit op de website van Aa en Maas.