Op 20 en 21 juli kan je gratis je autobanden laten checken op het parkeerterrein van de Intratuin aan De Blauwe Sluisweg 3 in Rosmalen. Het team van Lekker op Weg, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, controleert samen met de Profile specialisten de banden op spanning en beschadigingen. Ook leggen de specialisten van het Lekker op weg team uit hoe je zuiniger kan rijden. Zo bespaar je brandstof en slijten je banden minder snel. Dat is fijn voor je portemonnee én het klimaat.

Gratis bandencheck en tips om zuiniger te rijden

60 procent van de auto’s in Nederland rijdt met te zachte banden. Dat is zonde, want met de juiste bandenspanning kan je op een simpele manier tot wel €150 per jaar te besparen. Een goede spanning voorkomt daarnaast onnodige bandenslijtage. Het ‘Lekker op weg’-team en de specialisten van Profile laten zien wat bij verschillende auto’s de juiste bandenspanning is, hoe je de bandenspanning checkt en hoe je de banden goed oppompt.

 Locatie bandenstraat

De bandenstraat is te vinden op het parkeerterrein van Intratuin aan De Blauwe Sluisweg 3 in Rosmalen. Op 20 en 21 juli is de bandenstraat geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Meer informatie over autobanden en zuiniger rijden is te vinden op lekkeropweg.nu en profile.nl/rij-zuinig.

Over Profile

Profile is als franchiseorganisatie met ruim 215 vestigingen en 2000 Profilers een merkonafhankelijke servicegarage voor Car & Truck in de Benelux. Als one-stop-shop biedt Profile services op het gebied van banden, APK en totaalonderhoud met fabrieksgarantie voor de particuliere en zakelijke (lease-)markt. Voor elk model en merk, ook voor elektrische voertuigen. Daarnaast is Profile de specialist op het gebied van bandenmanagement voor trucks. Met Profile Euroservice biedt het bedrijf 24/7 ondersteuning aan de transportsector in heel Europa.