In ‘s-Hertogenbosch is een muurschildering over het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 onthuld. De zogenaamde mural is een initatief van Kings of Colors en is te zien op de kopgevel van een flatgebouw aan de Helftheuvelpassage.

De muurschildering, onthuld door wethouder Marianne van der Sloot, laat een episode zien uit het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629. De inhoud van de gigantische muurschildering is tot stand gekomen in nauw overleg met Erfgoed ‘s-Hertogenbosch en cultuurhistorische vereniging Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.

Op de muurschildering zijn twee ‘Spaanse’ soldaten te zien die door het water waden.      
Het is een verwijzing naar de circa 800 soldaten die uit Breda het Bossche garnizoen kwamen versterken. 
Zij wisten in deze omgeving aan het begin van het Beleg van ‘s-Hertogenbosch nog net door de linie van Frederik Hendrik te glippen.

 

Foto’s:  Ben Nienhuis