HEVO startte ooit als een club die ieder jaar een dagje uit voor ouderen organiseerde.

In de afgelopen 71 jaar groeide deze club uit tot de grootste lokale seniorenvereniging van Nederland. Geheel door vrijwilligers draaiend gehouden. Dagreizen zijn er sindsdien altijd wel geweest maar nu starten we met een 2-daagse reis naar Friesland. Niet alleen voor HEVO-leden maar elke senior is welkom om mee te gaan.

 

HEVO organiseert op 8 en 9 november een tweedaagse reis naar Friesland. Een mooie gelegenheid om deze provincie wat beter te leren kennen. We starten in Leeuwarden.

Na de lunch gaan we naar de musical De Tocht, waarin met de nieuwste theatertechnieken en metereologische special effects de magie van de Elstedentocht tot leven komt. Speciaal voor de musical is een theater gebouwd met een ijsvloer van 2000 m2. Voor iedereen die ervan droomt ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: “It giet oan”! Na het diner gaan we naar Joure voor de overnachting.

 

De volgende dag gaan we naar Hindeloopen en bezoeken daar het Schaatsmuseum. Ook maken we met een gids een wandeling langs de belangrijkste plekken van de Elfstedentocht in die plaats. Daarna rijden we naar Workum. Eerst hebt u wat vrije tijd voor een wandeling, hapje en drankje. Daarna gaan we naar het Jopie Huismanmuseum. Het museum, één van de populairste musea van het noorden, is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meesterschilder Jopie Huisman. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre.

 

Op de terugreis maken we deze twee bijzondere dagen af met een “Winters diner..”.

Voor meer informatie over de reistijden en kosten kunt u contact opnemen met Rieki Plappert, ha.plappert@home.nl of 06-55 97 38 61 / 073-522 17 28.

U kunt zich ook bij haar voor 31 augustus aanmelden.