Van miezer en motregen tot plensbui en wolkbreuk. We zagen het de afgelopen dagen allemaal voorbij komen. En dat blijft volgens de weersvoorspellingen komende week nog zo. Niet zo fijn als je nu een vakantie in eigen land hebt, maar wel goed voor de natuur.

Een perfect moment om het water dat valt, op te vangen voor in drogere tijden. Maak bijvoorbeeld je eigen regenreserve met een regenton in combinatie met een afgekoppelde regenpijp.  Zo stroomt tijdens een bui het water niet direct weg via het riool.

Dat opgevangen water gebruik je vervolgens als het droog is, bijvoorbeeld om je planten water te geven of je tuin te sproeien.

Wist je dat er heel veel soorten en maten zijn? Denk bijvoorbeeld aan een regenton die je gebruikt als bloembak. Of kies voor een design regenton van hout of in een bijzondere vorm.