Vandaag hield de opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan de Bruistensingel 300 ‘open huis’ voor bewoners, omwonenden en bedrijven. De locatie werd omgetoverd tot een gezellig festivalterrein waar van alles te doen en te beleven was. Want, samen is gewoon leuker! Het was een geslaagde middag met leuke activiteiten waarbij ontspanning, cultuur en fijn ontmoeten centraal stond.

Rondleidingen en bijzondere verhalen

Naast muzikale optredens, illusies van een goochelaar, salsa dans en zelf gemaakte hapjes, konden geïnteresseerden zich aanmelden voor een rondleiding in de opvang. Deze werden verzorgd door bewoners van het pand Svetlana en Olena. Ook kon kennis worden gemaakt Kornelia, Oksana en Angela. Als bewoners waren zij niet alleen nauw betrokken bij de organisatie van het festival, maar deelden zij ook hun verhaal als vluchteling. Hoe ze hun draai in Nederland vonden en wat hun dromen zijn voor de toekomst.

Samen is leuker

Elk jaar rondom de landelijke Week tegen Eenzaamheid is er extra aandacht voor het belang van ontmoeten en contact tussen inwoners in ‘s-Hertogenbosch, onder de noemer: Samen is leuker! Want iedereen moet mee kunnen doen en niemand hoeft zich alleen te voelen. Tijdens en rondom deze week is er een mooi palet aan extra activiteiten vóór en dóór inwoners. Zo ook dit evenement, waaruit ongetwijfeld weer een hoop nieuwe ontmoetingen en contacten zijn ontstaan.

Op de hoogte blijven van nieuws rondom vluchtelingen in onze gemeente? Meld je aan voor de nieuwsbrief: Opvang vluchtelingen – Gemeente ‘s-Hertogenbosch.