Een nieuw seizoen, activiteiten in de maand september

De scholen starten weer op, de vakantie is voorbij en het culturele seizoen begint weer. Na de geslaagde voorleesochtenden in augustus, zie artikel in Brabants Dagblad, richten we ons op de maand september.

De eerste activiteit op de begraafplaats is deelname aan Open Monumentendag op zondag 10 september van 11:00 – 17:00 uur. Het programma is gratis toegankelijk en ziet er als volgt uit: Gidsen van Kring Vrienden verzorgen korte rondleidingen om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Start vanaf de kapel op de begraafplaats. De dames van Barbershopkoor Duketown Ladies treden vanaf 14:00 uur diverse keren op in de kapel. Vrije inloop. De jongsten onder ons (met hun ouders) kunnen een speurtocht op het terrein lopen. De speur-kleur-kaarten liggen klaar bij de entree. Het Theehuis op begraafplaats Orthen is ook geopend.

Daarna geeft kunsthistorica Marie José Eijkemans op 17 september de lezing Maria in Beeld. Een lezing met powerpoint presentatie over de meest geportretteerde vrouw in de beeldende kunst: Maria. Ze neemt ons mee op reis door de kunstgeschiedenis en laat zien hoe in de loop der tijd het denken over en het afbeelden van Maria is veranderd. Maria in Beeld is een lezing waarin de rol van Maria door de eeuwen heen belicht wordt maar waarin er ook een brug wordt geslagen naar de Kunst van Nu, waar de Maria-figuur nog steeds een belangrijke rol inneemt als alomvattend symbool van kracht en troost. De lezing wordt opgeluisterd met een optreden van het kwartet Ladies 2. Entree 7,50 of vrije gift. Aanmelden kan hier

De wandelingen met gids die  Kring Vrienden op de begraafplaats verzorgd zijn nu uitgebreid en vinden het hele jaar door elke eerste zondag van de maand plaats van10.00-11:30 uur. We starten bij het kantoor/aula (Herven 1) en eindigen bij het Theehuis.
Entree: 7,50 pp. Meer informatie en aanmelden kan
hier.

Tot slot gaan we in september de twee minibiebs en het kinder-zwerfboek-stationnetje plaatsen.

agenda augustus/september