Thema: Wie regelt mijn zaken als ik dat zelf niet meer kan? 

Zelf kunnen beslissen en handelen is een groot goed in onze samenleving. Als er sprake is van dementie, wordt iemand geleidelijk afhankelijk van anderen. Bijvoorbeeld beslissingen over verzorging en financiële zaken. Wie behartigt jouw belangen als je daar zelf niet meer toe in staat bent? Wie mag beslissingen nemen over zorg en gezondheid? En wie mag de financiën regelen? Wat kan er geregeld worden met onderlinge afspraken? En wat kun je beter juridisch vastleggen?

Het is goed om daar op tijd over na te denken en vast te leggen wat je wilt dat later gebeurt. Wat is een volmacht? Wat is een wilsbeschikking? Wat leg je vast in een levenstestament? Wat kun je bij de notaris regelen? Notaris Mevrouw Y.E. Vleeshouwers zal ingaan op deze vragen. Je kunt zelf ook jouw vragen aan de notaris voorleggen.

 

Gastspreker: Mevrouw Y.E. Vleeshouwers, notaris bij Hoffspoor Notarissen in Rosmalen.

 

Praktische informatie:

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ‘s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76.

Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.