Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2023 openen tientallen monumenten in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught weer gratis hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook zijn er extra activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen en muziekuitvoeringen.

Uiteraard kan dit evenement alleen worden gerealiseerd dankzij de enthousiaste inzet en belangeloze medewerking van de vele monumenteneigenaren, heemkundekringen en andere vrijwilligers en samenwerkingspartners.

Ga tijdens Open Monumentendag op pad met de Erfgoed ‘s-Hertogenbosch Route App en je hebt alle informatie over de open monumenten continu bij de hand.

Je ziet in één oogopslag welke monumenten zijn geopend en zich bij jou in de buurt bevinden. Bovendien is de app gevuld met extra historische foto’s en verhalen.