Ziet u een kapotte lantaarnpaal, een losse stoeptegel of en omgewaaide boom? Meldingen en tips over de openbare ruimte geeft u eenvoudig aan ons door via het online meldingsformulier (of rechtstreeks via meldingen s-hertogenbosch.nl). Via dit formulier maakt u snel en makkelijk een melding en stuurt u één of meer foto’s van de situatie mee. Vorig jaar ontvingen we meer dan 45.000 meldingen en neemt jaarlijks toe.

Bosch maatwerk

Sinds 2021 ontvangen en verwerken we meldingen uit de openbare ruimte met open source software die speciaal ontwikkeld is voor en door Nederlandse gemeenten. Momenteel maken 14 gemeenten hier gebruik van, waaronder gemeente ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. We gebruiken allemaal hetzelfde systeem en een online meldingsformulier, maar het is voor elke gemeente specifiek ingericht. Bosch maatwerk dus.

Korte doorlooptijd door kunstmatige intelligentie

Het meldingsformulier maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Op basis van enkele woorden wordt de melding herkend en gecategoriseerd. Dit zorgt ervoor dat de melding direct naar de juiste afdeling kan worden doorgestuurd. Hierdoor worden meldingen gemiddeld sneller afgehandeld.      Bij bepaalde categorieën ontvangt u zelfs tijdens het melden al een terugkoppeling.

Einde BuitenBeter app

Vanaf januari 2024 gaan we volledig over op het online meldingsformulier. We ontvangen vanaf dat moment geen meldingen meer via de BuitenBeter app. Lukt het niet om uw melding via het online meldingsformulier te maken? Dan kunt u uw melding ook telefonisch aan ons doorgeven.

Meldingsformulier

Het online meldingsformulier is een webapplicatie en werkt op telefoons, tablets en computers.