Het Prinses Beatrix Spierfonds vertrouwt al meer dan 60 jaar op de collecte. En inmiddels zijn er meer manieren om te doneren dan met cash geld in de traditionele collectebus, zoals de iDEAL QR-code. Handig als mensen geen kleingeld in huis hebben, maar toch graag een bijdrage doen. Een QR-code kan worden gescand met de camera van een smartphone, een QR-code scanner, de ‘Tikkie’ app, de iDEAL app of de bankieren app. De gever kan het bedrag naar wens aanpassen, waarna hij/zij de betaling bevestigt.

De QR-code van het Spierfonds staat op verschillende collectematerialen, zoals het legitimatiebewijs van de collectant en de donatiebonnetjes die tijdens de collecteweek worden uitgedeeld. Daarnaast krijgen alle collectanten een persoonlijke QR-code op hun collectebus, zodat de collectant en collecteorganisator kunnen inzien hoeveel geld er op iemands QR-code is gegeven.