Op 1 oktober as. openen vier Bossche podiumkunstenaars de deuren van hun ‘artist driven space’ aan de Ridderstraat 5-7 in Den Bosch. De gemeente biedt op deze plek een jaar lang de mogelijkheid om podiumkunsten en het maakproces te laten zien aan het publiek. En dat alles lekker laagdrempelig en verrassend, in een winkelruimte.

Daarnaast laat dit initiatief zien dat cultuur een makkelijke en interessante invulling kan bieden voor (tijdelijk) leegstaand vastgoed. Zo wordt onze binnenstad nog aantrekkelijker. En een breder publiek raakt verwonderd, geïnspireerd en aan het denken gezet door kunst en cultuur.

Een jaar lang maken Eva van Pelt (muziek), Lucas de Waard (literatuur), Anne van der Lelie (cabaret), en Radicale Gezelligheid (theater) zichtbaar wat zij en andere Bossche podiumkunstenaars creëren. Niet achter gesloten deuren, maar in contact en uitwisseling met het publiek.

Elke maand is er ruimte voor een andere maker die zich bezighoudt met muziek, theater, cabaret of literatuur. Dit zorgt voor verbinding tussen de makers onderling en tussen de kunstenaars en het publiek. Het publiek kan in de Ridderstraat gaan genieten van try-outs, interactieve installaties, gesprekken met de stad en allerhande podiumexperimenten.

Ben jij een professionele Bossche podiumkunstenaar en wil je invulling geven aan een residentie? Meld je dan via: ridderstraatmakers@gmail.com.