In oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Bij mij thuis. Huis73 organiseert de hele maand in alle bibliotheken veel leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Ook in de bibliotheken Den Bosch en Rosmalen is er van alles te doen.

Speciaal voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar zijn er twee Kennisbendes.  In de interactieve familie-lezing Wat is thuis? Op 16 oktober maak je kennis met filosoferen. Wat is dat en hoe doe je het? Filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen legt het uit en je gaat samen oefenen.

Op woensdag 25 oktober nemen Helma en robot NAO van RobotXperience jou mee in de leuke mogelijkheden van nieuwe technologieën in huis tijdens de Kennisbende over Technologie bij mij thuis. Robotstofzuigers heb je vast al eens gezien, maar wat dacht je van een slimme assistent die helpt met jouw huiswerk?

Bij mij thuis – route 

Het thema van de Kinderboekenweek is Bij mij thuis. Daarom nodigt Huis73 kinderen vanaf 4 jaar uit om binnen te gluren bij iemand anders (t)huis. Tijdens de Bij mij thuis-route gaan we in kleine groepjes langs drie verschillende huizen en maak je kennis met de inwoners en hun verhaal. Op deze plekken wordt er voorgelezen, misschien een andere taal gesproken of wie weet valt er wel iets te proeven!

Digitaal Atelier

Verder zijn er in oktober veel activiteiten van het Digitaal Atelier voor kinderen vanaf 7 jaar.  Zo kun je in een serie van 3 lessen Bouwen met Bricks aan de slag met het maken creatieve en technische oplossingen van bouwsteentjes. Ook alle Maakmiddagen op de woensdagen in oktober staan in het teken van Bij mij thuis: maak een kijkdoos, maak een bordje voor je slaapkamer of ontwerp een huis of inrichting in 3D. Tijdens het maandelijkse UitvindersLab op 7 oktober maak je deze keer jouw eigen discolicht en bij het FamilieAtelier ga je aan de slag met het maken van een schimmenanimatie.

Voorlezen en meer

Natuurlijk kunnen de allerkleinsten tijdens de Kinderboekenmaand luisteren naar mooie verhalen tijdens het wekelijkse Verhaaltjestijd en Babybieb. En zijn bij jou thuis alle boeken al gelezen? En zoek je nieuwe verhalen? Ruil dan jouw boek tegen een ander boek tijdens de Kinderboekenruilbeurs.

Het bundelen van meerdere activiteiten rondom één thema blijkt succesvol: een aantal activiteiten in de Kinderboekenmaand is zelfs al uitverkocht. Zoals de workshop tekenen van de beroemde illustrator Charlotte Dematons en de Minecraft Werkplaats. Ook de poppenkastvoorstelling De Kikkerkoning in Vught zit al vol, maar je kunt nog wel naar een andere poppenkastvoorstelling in Sint-Michielsgestel.

De hele maand oktober zijn er ook in de andere bibliotheken van Huis73 (Vught, Boxtel, Berlicum en Sint-Michielsgestel) veel activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar die passen bij het Kinderboekenweekthema Bij mij thuis. Kijk op de website voor alle details.

Ook op alle 89 schoolbibliotheken van Huis73 staan we uitgebreid stil bij de Kinderboekenweek. Zo maken we van ieder kind een lezer.