In Den Bosch en omgeving is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom organiseren   ze een bijeenkomst op maandag 2 Oktober. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen.

 Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar.

De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 651 Broodfondsen opgericht door 30.200 ondernemers.

Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden.

Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten.

 

Nieuwsgierig?

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over het Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND DEN BOSCH

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

Maandag 2 Oktober a.s. (19.00 uur inloop) start 19.30 uur. Entree:  aanmelden vooraf via de website.

Seats2Meet Den Bosch CS, Stationsplein 161 |  5211 BP Den Bosch