Angelique Giebels uit Rosmalen gaat op zaterdag 7 oktober maar liefst 20 km lopen op Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds. Angelique loopt mee, omdat ze tijdens haar baan in de thuiszorg veel mensen met een spierziekte heeft ontmoet. De opbrengst van Het Oranjepad is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

‘Met mijn deelname aan Het Oranjepad hoop ik 1200 euro op te halen voor het Spierfonds. Ik vind het belangrijk om mee te doen, omdat ik via mijn baan in de thuiszorg onder andere met mensen met de spierziekte ALS heb gewerkt. Ik heb met eigen ogen gezien hoe de achteruitgang bij hen toesloeg. Onlangs kreeg mijn nicht (55) de diagnose MS. Toen kwam het opeens erg dichtbij. Voor iedereen met een spierziekte wil ik tijdens Het Oranjepad zoveel mogelijk geld inzamelen,’ aldus Angelique.

Het Oranjepad

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert op zaterdag 7 oktober voor de vierde keer Het Oranjepad: een Koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk. Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De ontwikkelingen hiervoor gaan ongelooflijk snel. Deelnemers kunnen uit 5 verschillende afstanden, waarvan er 4 rolstoeltoegankelijk zijn.

 

Wilt u de actie van Angelique uit Rosmalen steunen of wilt u zelf meelopen?

Ga dan naar hetoranjepad.nl