Afgelopen zomer is het Burgemeester Loeffplein omgetoverd tot pop-up stadspark. Er hebben tal van activiteiten plaatsgevonden en op zondag 8 oktober vindt het laatste event plaats in het tijdelijke park. De gemeente is al lange tijd bezig met vergroening van het Burgemeester Loeffplein.

De positieve reacties op het stadspark hebben bevestigd dat het belangrijk is om een permanent vervolg aan het park te geven. De gemeente gaat het park opnieuw inrichten.

Extreme hitte in de stad is niet prettig en helaas een steeds groter probleem. Dit noemen we het hitte-eilandeffect. Een hitte-eiland ontstaat door betonnen gebouwen en asfalt, die hitte vasthouden. Daarom is groen in de stad ontzettend belangrijk.

Natuur, bomen en planten absorberen de hitte en zorgen voor schaduw. Een permanent stadspark draagt bij aan een koeler Burgemeester Loeffplein, waar het prettig(er) toeven is. Bij de nieuwe inrichting houden we rekening met verschillende gebruikers van het park. Denk aan de markt met kramen of een plek voor ontspanning in het groen.

Tot en met zondag 1 oktober is het pop-up stadspark nog te bezoeken. Daarna gaan we aan de slag met de permanente invulling van het Burgemeester Loeffplein. Naast het toevoegen van groen, voegen we ook bankjes toe, de fietsenrekken verdwijnen en de bestrating wordt vernieuwd; kortom een prettigere plek om te verblijven. In het najaar starten we met het vergroenen van het park en in 2024 gaan we verder met de rest van de inrichting.