Het bestuur van Heemkundekring Rosmalen heeft Jo Versteijnen, vanwege zijn meer dan 25 jarige inzet voor de Heemkundekring, bij Brabants Heem voorgedragen voor het zilveren draaginsigne en het verzoek werd door Brabants Heem toegewezen en op de volgende wijze gemotiveerd.

“Als blijk van waardering voor zijn grote aandeel in de beoefening van de heemkunde, met name voor het toegankelijk maken als beheerder van het archief, als lopende encyclopedie wat betreft zijn kennis over de oude Gemeente Rosmalen en als vraagbaak voor alle leden van de heemkundekring en ver daarbuiten en alles voor deze heemkundekring in het bijzonder en het Brabants Heem in het Algemeen”.

Na een voorwoord van Hans Groenewoud, mocht de nieuwe voorzitter van de Heemkundekring Rosmalen, Giedie Heijmans, een oorkonde en zilveren draaginsigne overhandigen aan Jo Versteijnen terwijl de echtgenote van Jo een bos bloemen kreeg aangeboden.

Deze onderscheiding werd slechts twee keer eerder aan een lid van de Heemkundekring Rosmalen toegekend:  in 1999 aan Th.J.M.Derksen en in 2002 aan A.J. van de Ven.

Foto’s Ted van der Loo    –     tekst Heemkundekring