Afgelopen zaterdag 14 oktober was het weer zover, het RBR tijdzwemmen, ons jaarlijkse meetmoment om te kijken hoe je er voor staat. Ben je sneller geworden, of heb je een mooie basis gelegd voor komend jaar!? Het RBR tijdzwemmen is een verenigingsevenement waar alle leden die minimaal in het bezit zijn van diploma B aan deel mogen nemen. 

Dit jaar beklommen ruim 30 zwemfanaten, zowel wedstrijd- als niet wedstrijdzwemmers, de startblokken om hun tijd van afgelopen jaar te verbeteren, of een eerste tijd neer te zetten. Naast de standaard school- en rugslag werden er door de aspiranten duikringen en door de junioren en senioren poppen vervoerd. Deze ringen of poppen stellen een drenkeling voor welke over de afstand van 25m moet worden vervoerd. Een volle (met water gevulde) pop weegt wel 60kg, een pittige klus! 

Het onderdeel vrijeslag met zwemvliezen gaf ook dit jaar weer een indrukwekkende golfslag in het bad. Sommige zwommen met hun zwemvliezen de hele baan of verder onder water.

Net als afgelopen jaar hebben  we ook dit jaar het hindernis zwemmen op  het programma staan. Op de heft van het bad hangt in je baan een hekje, ofwel de hindernis. Hier moet je onderdoor. De jongste zwemmers zwommen 25m en moesten dus 1 maal onder de hindernis door. De oudere zwemmers kwamen het hekje 2x tegen.

Omdat  er wat tijd over was hebben meerdere zwemmers ook nog het onderdeel Lifesaver gezwommen. Hierbij zwem je zo snel mogelijk 25m heen met een rescuetube, deze klikt je dicht als je de kant hebt aangetikt. Daarna zwem je weer terug naar de finish.

Met voor iedereen minimaal 6 starts op de avond was het een intensieve en leuke avond. Wat is er weer lekker en goed gezwommen. Voor de wedstrijdzwemmers was dit een ideale avond om in te komen in het starten in het zwembad. De aspiranten mogen 5 november gaan starten op het Nederlands Kampioenschap met de individuele onderdelen.

De sporters hebben bijna al hun persoonlijke records scherper weten neer te zetten, een prestatie van groots formaat. Wat een mooie prestaties!! 

Het tijdzwemmen is niet alleen voor de ervaren wedstrijdzwemmer om te kijken of je sneller geworden bent. Het tijdzwemmen is ook een leuk moment om kennis te maken met de lifesavingsport. Dit jaar hebben er zelfs enkele zwemmers mee gezwommen die net hun diploma B hebben behaald. Een hele stap om dan meteen het startblok op te klimmen. Hulde!! 

We zijn zeer benieuwd naar de resultaten op het Nederlands Kampioenschap ILSE (individuele onderdelen) over enkele weken. Nog even de tijd om de puntjes op de i zetten en dan gaan we hier ook voor!

Het tijdzwemmen was weer een gezellige avond.

Mede dankzij de vele medewerkers verliep alles soepel, waarvoor onze dank.

Mocht je na het lezen van al onze artikelen enthousiast zijn geworden en/of wil je een keertje komen kijken wat het zwemmend redden, ofwel in wedstrijdvorm Lifesaving inhoud dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje naar secretaris@rbrosmalen.nl. 

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten, op naar een volgende editie!

De wedstrijdcommissie