Groot is de vreugde bij de Empelse parochiegemeenschap. Zij ontving een plechtig decreet uit Madrid van de aartsbisschop van het Spaanse leger, Juan Antonio Aznáres Cobo. Daarin wordt een speciale onderscheiding, het Kruis van Trouw, toegekend aan de parochiegemeenschap van de heilige Landelinus èn persoonlijk aan Paula Doorenbosch-Roeters.

Dat heeft alles te maken met de warme vriendschapsbanden die de afgelopen jaren gegroeid zijn rond het Wonder van Empel. Elk jaar begin december komt een grote delegatie Spanjaarden naar Empel om Maria te vereren. Maria is sinds 1892 de patrones van de Spaanse infanterie.

Op zaterdag 2 december komt er weer een flinke delegatie Spaanse militairen en hun familie naar Empel. Om 12.00 uur is de feestelijke eucharistieviering in de Landelinuskerk. Hierin zullen de toegekende onderscheidingen worden uitgereikt aan Paula Doorenbosch en  -namens de gemeenschap- aan pastor Piet de Jong.