Steven en Bianca van den Berg uit Rosmalen gaan de uitdaging aan voor het goede doel. Alzheimer raakt veel mensen. Ook mensen in de omgeving van Steven en Bianca. Daarom zetten zij zich in om Alzheimer te stoppen. In januari 2024 gaan ze de uitdaging van hun leven aan: een tocht maken door sneeuw en ijs, hoge bergen en gladde dalen in het noorden
van Europa met als doel: € 25.000 inzamelen voor Alzheimer Nederland. Steun jij ze ook?

Dit moet anders!

Steven ziet in zijn omgeving hoe moeilijk artsen de diagnose Alzheimer stellen. Hoe snel het aftakelen gaat. Hoe zwaar Alzheimer is voor de patiënt maar ook de familie en vrienden daar omheen. “Artsen noemen Alzheimer de ziekte met de hoogste ‘ziektelast’ voor de patiënt. Niet alleen de weg naar de diagnose maar ook het proces daarna is slopend en vaak ook heel verdrietig. Dit moet anders! Met onze actie hopen we veel geld in te zamelen om onderzoek mogelijk te maken. Onderzoek zorgt ervoor dat er meer kennis is, ook over die belangrijke eerste signalen van Alzheimer”.

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland

Alzheimer en dementie komt steeds vaker voor. Ieder uur komen er 5(!) mensen met Alzheimer bij. Het aantal mensen dat overlijdt aan Alzheimer neemt hard toe. Bianca geeft aan: “Alzheimer is een groter probleem in Nederland dan veel mensen weten. Medicijnen kunnen Alzheimer remmen en misschien zelfs in de toekomst stoppen! Maar dan is er geld nodig voor onderzoek. Het is dan ook mijn droom dat we met onze actie een bijdrage kunnen leveren aan het goede werk dat Alzheimer Nederland doet.” 

In actie

Steven en Bianca zijn beiden ondernemer in Rosmalen. Bianca is als eigenaar van JRAB al jaren werkzaam als jurist en adviseur in de non-profit sector. Steven, de man van Bianca, startte 2 jaar geleden Westeind Services. Een bedrijf dat zich inzet om jonge juristen te begeleiden bij hun start op de arbeidsmarkt. Bianca geeft aan: “In ons werk ligt onze focus op mensen. We zetten ons graag in voor een ander. Dat doen wij niet alleen in ons werk maar ook privé. Deze uitdaging aangaan past dan ook bij wie wij zijn en zet hopelijk andere mensen ook aan tot actie, om te doneren voor het goede doel.”

Doneer

Steun Steven en Bianca en doneer via de speciale actiepagina op de website van Alzheimer Nederland: https://www.inactievooralzheimer.nl/project/polar-experience-2024/.