Op donderdag 23 november kreeg de gemeente een melding van vuurwerkoverlast op de Oosteinderweg in Rosmalen. De handhavers konden de overlastpleger pakken door een oplettende inwoner die het voertuig van de dader aanwees. Bij controle van het voertuig troffen de handhavers zogenaamde shells aan. Shells zijn een vorm van vuurwerk die door een buis de lucht in geschoten worden. Dit vuurwerk is in Nederland verboden.

De politie heeft de persoon aangehouden en het vuurwerk in beslag genomen.

Het melden van vuurwerkoverlast helpt de gemeente. In de meeste gevallen gaat een handhaver niet direct op een melding af. De veroorzaker van vuurwerkoverlast is vaak al vertrokken. Toch heeft uw melding zin gehad. Op basis van meldingen worden controlemomenten ingepland. Handhavers controleren extra op plekken waar veel overlast ervaren wordt. Dat doen zij zowel in burger als in uniform.

Een melding van overlast kunt u doen via meldingen.s-hertogenbosch.nl/

Vermoed je dat iemand illegaal vuurwerk bezit, dan kan je het volgende doen:

– Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

– Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

– Bij dreigende / noodsituaties bel 112.