Op 27 december was het weer de jaarlijkse Vinkelse Kwis. De organisatie is het hele jaar bezig geweest met het bedenken van kwisvragen en opdrachten. De prijsuitreiking werd bekendgemaakt bij Den Driehoek.

Voor het terugkomspel was dit jaar gekozen voor een doe-opdracht en om ervoor te zorgen dat iedereen rond etenstijd weer terug kon zijn bij zijn kwisgroep is ervoor gekozen om bijtijds te beginnen.

Daarna volgt natuurlijk ons bezoekersrondje, in groepjes proberen we bij elk team langs te gaan om de eerste reacties te pijlen. Fijn dat we overal welkom waren, op enkele plekken werd ons zelfs het een en ander aangeboden in ruil voor een antwoord.

Na een eerste check of (bijna) alle teams er zijn, gaan we van start met een Kahoot quiz. Hierin zijn enkele vragen en veel gegeven of ludieke antwoorden verwerkt. Met deze quiz werd gestreden om een schaal hapjes.

De top 10 wordt nogmaals benoemd, en onder luid gejuich en applaus kreeg Familie v.d. Lee te horen dat ze de 5e plaats hebben dit jaar. Dat zegt wat over hoe een grote concurrent zij van velen zijn, lijkt ons. Op nummer vier, De Leste Vijf. Dan komen de podiumplaatsen in zicht.

De jongens die we hebben opgeroepen om aanwezig te zijn dachten dat ze kans maakten op de derde plaats, maar deze eer ging naar de winnaars van vorig jaar, Team Kwisut. Op nummer twee stond CVZN, zij hebben ervoor gekozen om hun prijs direct te benutten, tip voor de rest van hun teamleden: zorg dat jullie erbij zijn volgend jaar!

De twee leden van Team Lekkeroverdrevenleven waren blij verrast toen bleek dat ze de grote winnaar zijn van de Vinkelse kwis 2023!