Het hybride docententeam van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Academie Built Environment, samen met studenten van de Opleiding Technicus Gebouw Gebonden Installatietechniek, zal op donderdag 18 januari een inspirerende excursie maken naar het MultiFunctioneel Centrum (MFC) van Sportiom in ‘s-Hertogenbosch.

Deze unieke ervaring biedt studenten de kans om de mogelijkheden en uitdagingen van een MFC te onderzoeken in relatie tot gebouwgebonden zaken. Sportiom, een modern sportcentrum op Sportpark De Vliert, huisvest diverse faciliteiten zoals een ijshockeyhal en zwembad. In eigendom van de gemeente en geëxploiteerd door Sportfondsen sinds januari 2019, heeft Sportiom het in 1998 gesloopte Brabantbad vervangen.

Tijdens de excursie zullen studenten een exclusief kijkje nemen in de technische ruimtes van het complex en twee presentaties bijwonen van de heer Van Gea Group, waarin koudeopwekking, distributie, afgifte en regeling aan bod komen. Daarnaast zal Ron M. R. Bosch uit Rosmalen zijn inzichten delen over de complexiteit van het project en hoe tot een degelijk meerjarenonderhoudsplan (MJOP) advies te komen.

De dag wordt afgesloten met een sportieve verrassing, wat deze educatieve ervaring nog completer maakt. Dit evenement biedt niet alleen een unieke leeromgeving voor de studenten, maar benadrukt ook het belang van praktijkgericht leren in de bouw- en installatiesector.

Over HAN Academie Built Environment:

Bij de opleiding Built Environment gebouwgebonden installatietechniek komen bouwkunde, bouwfysica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en domotica samen. Met andere woorden: Je leert hoe je gebouwen ontwerpt en aanlegt. En hoe je gebouwgebonden ruimtes inricht. Hiervoor combineer je techniek en creativiteit. Tegelijkertijd denk je na over zaken als woningnood, energietransitie en klimaat. Met jouw ontwerpen draag je bij aan een oplossing en lever je een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Goed om te weten: bedrijven toetsen ons lesprogramma.

Zo leer je precies dát wat de maatschappij vraagt. Studenten kunnen het geleerde direct toepassen in de praktijk.