Vorig jaar was er weer een echte ouderwetse Reutemeteutrit. Een om te onthouden want het was zo’n 3 jaar stil geweest. Eén jaar vanwege slecht weer en 2 vanwege het bekende virus. De organisatie was blij verrast met de opkomst. Gelukkig werden veel carnavalsvierders blij van de uitgezette route met carnavaleske vragen en instinkers. 

Wat is dat nou eigenlijk ‘De Reutemeteutrit’? Voor een aantal Zandhazen en Zandhazinnen is het een begrip en voor een aantal zal het als abracadabra klinken.

We leggen het graag even uit.

Als je meedoet aan de Reutemeteutrit stap je in een auto of op een motor en volg je de aanwijzingen. En dat is opletten geblazen want de uitzetters proberen je graag op het verkeerde been te zetten! De vraag is dus telkens; begrijpen we hier wat er wordt bedoeld? Worden we in de maling genomen? Tijdens deze oriëntatierit is niets wat het lijkt. Als je het goed doet volg je de bedoelde route maar doe je het fout, niet getreurd de uitzetters hebben de rit zou gemaakt dat je niet verdwaald en weer op de route verder kunt met het volgende punt. We gaan die dag niet gewoon rechts of links maar reut en teut. En eindeweg is teindeteut! 

In het verre verleden van de Reutemeteutrit hadden deelnemers nog de Dikke van Dale en de complete Winkler Prins aan boord. Dat is inmiddels vervangen door Google op de mobiele telefoon. Maar creatieve opdrachten kunnen niet door Google worden opgelost, daar heb je wel degelijk je handen voor nodig en …, ja wat eigenlijk? Is plakband handig? Of een schaar, glitters, naald en (tegen)draad? Ducktape? Een touwtje? Een complete gereedschapskist?

Er gaat iets gebeuren en gevraagd worden, maar wat blijft natuurlijk een verrassing!

 

Ook dit jaar zien we graag versierde auto’s. Jaarlijks is het een geweldig kleurrijk gezicht om te zien wat er bijvoorbeeld met het thema is gedaan. De jury is benieuwd welke leuke carnavalske creaties er gaan ontstaan tijdens deze editie van de Reutemeteutrit. En die creativiteit wordt beloond!

Op zondag 4 februari gaat de 54e Reutemeteutrit van start. Je bent vanaf 11.30 uur van harte welkom in De Kentering. Inschrijven kan daar tot 13.00 uur (als het maximale aantal auto’s van 111 nog niet is bereikt). Vooraf kun je online inschrijven via de site reutemeteutrit.nl

Om elf minuten over 12 (12.11 uur) lost de drager van ’t Elfde Jèske, op het Gildeplein het startschot voor Prins Olaf d’n Urste en Adjudant Niels. Vervolgens gaan tot 13.30 uur de overige deelnemers van start.

Rond 17.30 uur start de prijsuitreiking van de versierde auto’s. Er zijn weer volop tombolaprijzen te verdienen; ‘dur mekaar, vur mekaar’. Aansluitend verwelkomen we Prins Olaf d’n Urste en adjudant Niels uit Zandhazendurp, worden de ritprijzen uitgereikt en worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Het officiële programma duurt tot ca. 19.00 uur. Het (na) genieten en feestvieren kunnen alle Reutemeteutdeelnemers daarna voortzetten. 

Tot zondag 4 februari!