Trots zijn ze in Zandhazendurp op het evenement Reutemeteurit die afgelopen zondag 4 februari werd gereden.  7 x 11 auto’s verschenen versierd aan de start.      
Er volgde een middag met veel leut, waar er goed opgelet moest worden of men nu reut (rechts) of teut (links) moest gaan.

Jaarlijks wordt deze rit verreden op de laatste zondag voor carnaval, het is dus de carnavalsopwarmer bij uitstek! Het startschot was om 11 minuten over 12 en werd door de drager van ’t Elfde Jèske, Janneke Pander, gegeven.
Na de start was het in de Kentering te doen waar natuurlijk ook dit jaar weer een aantal oudgedienden van Quo Vadis waren. Het blijft mooi om te zien hoe alle leeftijden samen dit evenement levende houden.

 

De versierde auto’s waren er in alle kleuren en maten. Volgens de jury is de versiering voor veel deelnemers een sluitpostje op de planning van de Reutemeteutrit. De jury blijft iedere deelnemer uitnodigen om ook de auto ludiek te versieren! Tot opluchting van de jury was er veel geïnvesteerd in de veiligheid van de deelnemers. Deze editie was er een equipe speciaal uitgerust met alle veiligheidsmaterialen om alles in goede banen te leiden. Achter ’t lint, vur ’t lint, de jury gaat dur ’t lint vur dit leuke idee.

Eerste prijs was voor de “Vurkeersregelaars” Raoul van den Nieuwendijk en Kees Wopa.

 

In de rit zelf zaten weer leuke ludieke opdrachten die de deelnemers graag op het verkeerde been zetten. En dat lukte goed! Hoewel de geoefende Reutemeteutrijder op zijn of haar hoede was en scherp als altijd de juiste controles invulden op de controlekaart. In de pauze was er een hilarisch spelletje die de deelnemers uitdaagden om een goede oog-hand-coördinatie te laten zien. Menig deelnemer flipte (de beker) volledig.

De finish was weer op het Gildeplein en in de grote zaal van de Kentering werd gewacht op de uitslag. Altijd spannend. Er waren weer volop tombolaprijzen te verdienen. Het was de tweede keer dat de meest ludieke act werd verkozen, een lastige taak voor de 2-koppige jury, maar na rijp beraad was er een winnaar. Startnummer 61 Sophie Fleur van de Ven en Simone Maas hadden als thema gaon dur vur. Ondanks dat ze het niet helemaal vur mekaar hadden, gingen ze in volle vaart dur mekaor, vur mekaor.

 

 

Aansluitend werd Prins Olaf d’n Urste en adjudant Niels uit Zandhazendurp verwelkomt samen met de dansmariekes. Zij maakten de prijswinnaars bekend en reikten de ritprijzen uit. Bij de teams ging het team Zelfde Ted er met de eerste prijs vandoor. De mooiste prijs was de 11e prijs bij de individuele rit en die ging naar Hennie Hanegraaf en Henk-Jan Pennings. Al met al een geslaagde dag. Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers. Tot volgend jaar op zondag 23 februari 2025.