Vanaf +/- 14.00 uur werd het podium de Driesprong in gereedheid gebracht voor de ontvangst van diverse Hoogheden en werd de stemming er alvast ingebracht door Bende Gek, samen met een verrassingsorkest en zorgden clowns voor de jeugd en was het wachten op de jeugd-optocht met o.a. Zandhazendurpse clubkes.

Vooraf gegaan door een fantastisch Jeugdoptocht, arriveerde rond de klok van 15.11 uur Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Olaf en zijn Adjudant Niels en de Raad van XI, waar diverse plichtplegingen voor een vol programma hadden gezorgd, zoals …..  

De officiële sleuteloverdracht door burgemeester Jack Mikkers aan Prins Olaf d’n Urste, uitreiking van De Hannes d’n Heiboer Trofee aan Ted van der Loo voor o.a. zijn jarenlange inzet tijdens carnaval in diverse functies en al vele jaren fotograaf zijnde bij ROS TV- Krant, de onthulling van Hannus en Hanneke, het aanslaan van het eerste carnavalsvat en het schenken van ranja door Jeugdprins Morrits d’n Urste voor de aanwezige Zandhaasjes.

Na de gebeurtenissen op de Driesprong gaat het feest verder in De Kentering, de Residentie van Prins Olaf d’n Urste, waar men in afwachting van de prijsuitreiking in spanning zal moeten wachten.

Tekst en foto’s Ted van der Loo, mmv fotograaf Wim Kok.