De zittende prominenten van Orthen kiezen elk jaar een nieuwe “Prominent van Orthen”.

Dit moet iemand zijn die nu of in het verleden een belangrijke rol heeft gespeeld in de gemeenschap Orthen. De eer is dit jaar gevallen op Margriet Baars-Spijkers.

Margriet Baars-Spijkers is een rasechte Orthense, die haar hele leven al langs de wateren van de Fortwiel woont. Samen met haar echtgenoot Hann Baars vormt ze een gezin, compleet met hun drie dochters: Sanne en de tweeling Kiki en Tara.

Al vanaf haar negende levensjaar is Margriet lid van de handbalvereniging “Blauw-Wit”. En wat dit jaar speciaal maakt, is dat het vijftig jaar geleden is, dat op 1 september 1974, Margriet lid is geworden van Blauw Wit.

Door de jaren heen heeft Margriet zich onvermoeibaar ingezet voor de handbalvereniging. Niet alleen heeft ze als algemeen bestuurslid haar steentje bijgedragen, maar ze heeft ook de jeugd getraind. Momenteel is ze trainer en coach van de “Dames-1”, een rol die ze met evenveel passie als vaardigheid vervult. Margriet is ook, net zoals haar partner, wedstrijdsecretaris.

De dochters van Margriet zijn net zo gedreven als hun moeder en dragen actief bij aan de vereniging, als trainers voor de jeugd en als scheidsrechters.

Margriet, nog vele jaren van sportief plezier en gefeliciteerd als Prominent van Orthen 2024!

Margriet wordt geïnstalleerd als Prominent op zaterdag 2 maart, tijdens het Halfvastenbal, in het Nico Schuurmanshuis, Ketsheuvel 50 in Orthen. Aanvang ongeveer vanaf 20.00 uur. Het geheel wordt opgeluisterd door verschillende muziekskes. (Orthinon, Tie dal Dee, Draokebollen, Festum, Frappant en de Postkwakers)

U bent uitgenodigd voor de installatie en natuurlijk om Margriet persoonlijk te feliciteren