Iedereen is vanaf vandaag welkom in het vernieuwde Herman Moerkerkpark vlakbij de Markt in de Bossche binnenstad. Het park bevat metselwerkrestanten van de eerste stadsommuring uit de 13e eeuw, die zijn hersteld en gerestaureerd. Op de 13e-eeuwse waterpoort is er een eigentijdse stalen constructie geplaatst en een stuk Binnendieze opengelegd. Gisteren opende wethouder Marianne van der Sloot het park samen met Stichting Knillispoort.

Binnen dit park is er meer ruimte voor groen en water. Extra bomen en vijftien meter herstelde Binnendieze verminderen de hittestress. Het opnieuw opengelegde water geeft meer verkoeling in de stad en zorgt voor een betere opvang van overtollig regenwater. De toevoeging van zogenaamde ‘scoria bricks’ zorgt voor een betere afvoer van water. Ook verwijzen de blauw gekleurde stenen naar het water dat vroeger door deze centrale plek in de binnenstad stroomde.