Met het oog op een groenere toekomst stapt theater De Lievekamp per woensdag 28 februari over van wegwerpbekers naar milieubewuste Happy Cups. Deze bekers zijn gemaakt van 100% fossielvrij PHA plastic, een uniek en duurzaam materiaal. Met deze belangrijke stap draagt het theater een duurzaam steentje bij aan het bevorderen van een schone en circulaire economie. De Lievekamp: een theater met een hart, ook voor de planeet!

In het kader van duurzaamheid past De Lievekamp met veel enthousiasme en vertrouwen haar beleid omtrent wegwerpbekers aan. Waar bezoekers voorheen papieren en plastic bekers mee de zaal in namen, krijgen ze nu stevige, herbruikbare bekers mee die voorzien zijn van het logo van het theater. Ze kunnen hun drankjes dus gewoon meenemen naar de voorstelling, maar dan wél in een klimaatvriendelijke beker. Dit is niet alleen milieubewust, maar zorgt ook nog eens voor een luxe, gebruiksvriendelijk gevoel. Na gebruik doen bezoekers de bekers weer in de daarvoor bestemde bakken, waarop de bekers zorgvuldig worden afgewassen voor een volgend gebruik. De Lievekamp is blij om met Happy Cups in zee te gaan!

Happy Cups
In de zoektocht naar een duurzaam en kwalitatief alternatief voor wegwerpbekers, viel de keuze logischerwijs op Happy Cups. Dit bedrijf legt namelijk de nadruk op een groene en duurzame toekomst door hun gebruik van PHA bio plastic. Dit is een materiaal dat wordt geproduceerd door micro-organismen, vergelijkbaar met hoe bier of yoghurt wordt gemaakt. Het materiaal is volledig biologisch afbreekbaar. De bekers hebben daarbij een extreem lange levensduur en kunnen wanneer ze écht versleten of kapot zijn volledig worden hergebruikt voor nieuwe grondstoffen. Zo gaat er dus niets verloren.