Thema: Ergotherapie bij dementie

Voor mensen met dementie is het vaak moeilijk om dagelijkse handelingen zoals bijvoorbeeld koffiezetten, koken, aankleden, uit te voeren. We zien vaak dat mantelzorgers hun naaste met dementie om deze reden veel werk uit handen proberen te nemen. Echter, neemt hierdoor de zelfredzaamheid af en kan ook het zelfvertrouwen minder worden. Ergotherapie richt zich op de problemen die mensen met dementie ervaren, maar ook op de problemen die de mantelzorger ervaart. Tijdens de therapie worden de problemen zo praktisch mogelijk aangepakt en samen met mensen met dementie en de mantelzorger gezocht naar mogelijke oplossingen. Hierover gaan we in gesprek met ergotherapeuten Judith Steinmetz en Mireille Bressers.

 Gastsprekers: Mevrouw Steinmetz, Mevrouw Bressers, Ergotherapeuten van Neynsel

 Praktische informatie:

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.