’s-Hertogenbosch en Trier zijn zustersteden. Er vinden onder meer culturele uitwisselingen en gezamenlijke projecten tussen de steden plaats.

Vorig jaar heeft het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch een concertreis naar Trier gemaakt, waar het heeft opgetreden met het Trierer Konzertchor. Binnenkort komt dit koor naar ons toe.

In samenwerking met het Toonkunstkoor Nijmegen en het ’s-Hertogenbosch’ Vocaal Ensemble, wordt er een concert gegeven op zaterdag 23 maart 2024 om 20.00 uur. Het concert zal plaatsvinden in het fraaie Jheronimus Bosch Art center, gevestigd in de voormalige Sint Jacobskerk aan het Jeroen Bosch Plein in Den Bosch. De dag erop wordt hetzelfde programma uitgevoerd in Nijmegen.

Vóór de pauze wordt een aantal bijzondere koorwerken uitgevoerd met maar liefst 130 zangers en na de pauze een mooie symfonie.

Uitgevoerd worden het “Schicksalslied”, een gedicht van Friedrich Hölderlin waarvan Johannes Brahms zo onder de indruk was, dat hij het op muziek heeft gezet; “Les Djinns”, een gedicht van Victor Hugo en “Cantique de Jean Racine”, waarvoor Gabriel Fauré prachtige en spannende composities heeft gemaakt.

Na de pauze de 1e symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, die hijzelf zijn mooiste werk vond.

Lex Bergink dirigeert.

Het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch valt onder de Anbi -Stichting en heeft als doel het laten kennismaken van een breed publiek met de klassieke muziek, ons belangrijke culturele erfgoed. Omdat vrijwel alles door vrijwilligers wordt gedaan, kunnen we de toegangsprijzen laag houden.

Toegangsprijs in ’s-Hertogenbosch € 20,- voor volwassenen en € 5,- voor jeugd tot 18 jaar en CJP.

De Kaartverkoop loopt via onze website web.fohsite.nl/concerten