Op het Landgoed Coudewater in Rosmalen is sinds 1 maart jongstleden in de monumentale boerderij een nieuwe micro brouwerij geopend: ‘CW Brews’. CW Brews maakt onderdeel uit van Stichting De Compassiefabriek waar brouwer en biersommelier Uwe Kalms al enige jaren brouwt met psychisch kwetsbare jongeren, jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt of jongeren bij wie sprake is van schooluitval of ontbrekende participatie.

Ambachtelijk brouwen met passie en compassie In dienst van Buro3o en Stichting De Compassiefabriek, heeft Uwe Kalms ‘CW Brews’ opgezet als een betekenisvolle leeromgeving. De jongvolwassenen bedenken zelf de bierrecepten om vervolgens ook zelf te brouwen. De brouwerij biedt op deze manier een beschermde werkomgeving waar jongens en meiden bijdragen aan de samenleving en wat hen helpt in zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Jonge mensen krijgen zo weer de regie over hun eigen leven kunnen en groeien regulatie, zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Genieten in de bijhorende Horeca ‘De Boerderij’

CW Brews serveert de ambachtelijk gebrouwen bieren in aangesloten horeca CW De Boerderij. Het assortiment wisselt continu en kan worden gecombineerd met een lunch of borrelhap. De Boerderij sluit aan bij het sociale karakter van de visie van de Compassiefabriek en is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.30 uur.