3de beste van Nederland tijdens de Skills Finals

Esmee de Vrieze en Feline Raaijmakers, leerlingen van Yuverta vmbo Den Bosch, namen donderdag 22 maart deel aan de vmbo vakwedstrijden Skills The Finals. Via de kwalificatiewedstrijd op het Koning Willen 1 College hebben zij zich voor de finale geplaatst. De twee leerlingen zijn binnen het onderdeel economie en ondernemen de strijd aangegaan. Ze zijn de derde beste van Nederland geworden en wonnen de bronzen medaille.

Esmee en Feline zijn heel geconcentreerd bezig geweest, hebben al hun inzet getoond en waren blij met hun resultaten. Het harde werken is beloond met een bronzen medaille in het onderdeel economie en ondernemen. Esmee en Feliene werkten tijdens de vijf uur durende finale aan verschillende opdrachten. Ze voerden een klantengesprek gevoerd, richtten een etalage in en zijn bezig geweest met verschillende opdrachten op de computer zoals boekhouden, een powerpoint maken en ontwierpen een nieuw logo. Ze werden ook beoordeeld op hun samenwerking.

Naast de bronzen medaille hebben de twee meiden ook een eerste prijs behaald met regioteam Koning Willem 1 College. In dit team zitten van alle negen profielen de teams uit de regio.

Minister van Primair en Voortgezet Onderwijs

Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) bezocht Skills The Finals en ging in gesprek met een vierdejaars leerling van Yuverta vmbo Den Bosch Nora Blanksma. Nora mocht meerdere vragen stellen aan de minister.