Op zondag 24 maart heeft barbershopkoor Duketown Ladies haar 15-jarig jubileum gevierd. In Theaterwerkplaats Novalis te Vught werd met een spectaculair optreden, enkele gastoptredens en een high tea dit heuglijke feit herdacht. Er was alom lof voor deze show, die vergezeld ging van heerlijke hapjes en drankjes, alles bereid in eigen beheer. Info www.duketownlandies.nl

Duketown Ladies

In 2009 werd dit 4-stemmige barbershopkoor opgericht door dirigent Ton Husson. Een open oproep leverde destijds 38 leden op. In 2021 werd hij opgevolgd door Evelien Janssen-Clement. De huidige leiding is in handen van Mieke Goossens. Barbershop is een a capella zangstijl, d.w.z. dat er geen instrumentale begeleiding is. Bovendien wordt alles uit het hoofd gezongen, wat veel contact met het publiek mogelijk maakt. Het is een vorm van close harmony met gemakkelijk in het gehoor liggende songs. De taal is voornamelijk Engels en Nederlands. De vier stemmen zijn van laag naar hoog: bas, baritone, lead en tenor. De muziek kenmerkt zich door speciale arrangementen en gaat vaak over vriendschap, liefde en weemoed. Een belangrijk element is de presentatie.

Optredens

Momenteel heeft het koor 28 leden en zij staan onder leiding van dirigent Mieke Goossens. Ze treden gemiddeld 8 keer per jaar op, vaak in ’s-Hertogenbosch en omgeving, maar ook daarbuiten: Openluchtmuseum Arnhem, Floriade Almere, Heerewaarden en zelfs tripjes naar het buitenland. Ze hebben deelgenomen aan korenfestivals in Praag en Wenen. Binnen het koor is het kwartet Ladies 2 opgericht. Zij zijn een aanvulling op het koor en treden ook zelfstandig op.

Sociaal koor

Eenmaal per jaar trekken alle ladies erop uit voor een dag of weekend (dit jaar naar Texel): gezellig samen zijn om het teamgevoel te versterken. Coaching maakt onderdeel uit van het programma. Duketown Ladies is een sociaal koor: “wij zijn er mét elkaar en vóór elkaar”. Zij zijn nog op zoek naar hoge stemmen. Website: www.duketownladies.nl. Facebook: @Duketown Ladies.