Dat onderwijs volgen ook anders kan, bewijzen de Yuverta Digital Nomads tijdens hun derde editie. 25 Yuverta mbo studenten hebben van 26 februari t/m 28 maart 2024 een reis gemaakt door verschillende Europese landen met als doel te laten zien dat leren overal kan. De studenten ontdekten een manier van leren die je veel meer geeft dan alleen kennis.

Uitgerust met een leergids vol studieopdrachten, hun reguliere schoolwerk en persoonlijke doelen in hun backpack, werkten de studenten tijdens de reis aan school. Onderweg werden scholen, dierentuinen en maatschappelijke organisaties bezocht, tours door steden gedaan, online presentaties gegeven en achter de laptop gewerkt aan school. 

Onderwijs op afstand

De studenten reflecteerden onderweg, samen met hun begeleiders, meerdere malen op het leerproces en welke inzichten zij op hebben gedaan. Een van de opvallende bevindingen van afgelopen maand was de hoge mate van effectiviteit waarmee de studenten aan hun schoolwerk hebben gewerkt. Door het vertrouwen en de autonomie die de studenten kregen om op hun eigen tempo te werken, ervoeren ze minder stress en behaalden ze uitstekende leerresultaten.

“Ik ging vóór deze reis met veel stress en tegenzin naar school. Ik overwoog zelfs te stoppen met mijn opleiding. Maar door deze andere manier van studeren tijdens de Digital Nomads reis, merk ik dat deze vorm van onderwijs zó goed bij me past. Ik heb daarom contact gezocht met mijn coach om te bekijken of ik mijn onderwijs, nadat ik terug in Nederland ben, op deze manier voort kunnen zetten.” Aldus een van de Digital Nomads studenten.

Jezelf ontdekken

Digital Nomads laat zien dat dit onderwijs is, waarin je óók leert om jezelf te mogen zijn, te ontdekken wie je nog meer wil zijn en dat leren zoveel meer is dan cijfers. Door middel van zelfreflectie en het verkennen van hun eigen identiteit, hebben de Digital Nomads geleerd om zichzelf te zijn en hun plaats in de wereld te vinden. Door te bouwen aan het verantwoordelijkheidsgevoel van studenten groeiden competenties zoals flexibiliteit, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid die in ieders toekomst van pas komen.

Digital Nomads is genomineerd als onderwijsteam van het jaar!

Yuverta Digital Nomads is onlangs genomineerd als onderwijsteam van het jaar, een erkenning voor hun grensverleggende aanpak en toewijding aan vernieuwend onderwijs. Het team, bestaande uit docenten en professionals van verschillende Yuverta-locaties, heeft bewezen dat onderwijs echt anders kan zijn.

Voor meer informatie

Wil je meer weten, neem dan contact op met Inge Geeris, communicatie-adviseur van Digital Nomads 06-46 2772 63, i.geeris@yuverta.nl.

Je kunt de Yuverta Digital Nomads volgen via instagram.com/yuvertadigitalnomads.