Het St. Catharina – St. Joris gilde Rosmalen organiseert op 23 juni een gildedag waarbij de 13 gilden van gildenkring “Hoge Schuts” in optocht door het centrum van Rosmalen zullen lopen met slaande trom, bazuingeschal en wapperende vendels.

Traditiegetrouw zal in de ochtend om half 10 een gildemis gehouden worden in de Lambertuskerk. Om half 12 zal de optocht vertrekken vanaf het parkeerterrein aan de Torenstraat, langs de Lambertusterp, linksaf door de Schoolstraat en dan dwars door de Dorpsstraat over de Driesprong en dan via de Keizerstraat naar het Gildeplein waar een massale opmars zal zijn. Onder aanwezigheid van de burgemeester zal het Wilhelmus ten gehore gebracht worden en er wordt afgesloten met een massale vendelgroet.

In de middag vervolgd dit evenement zich bij en rondom de gildeaccommodatie aan de Empelseweg (t.o.v. Intratuin). Daar zullen de wedstrijden plaatsvinden van het trommen, vendelen en bazuinblazen. Er zal tevens een Jeu des Boules toernooi gespeeld worden door de gildebroeders en gildezusters. De koningen, jeugdkoningen en of prinsen en keizers zullen strijden om de dagtitels tijdens het schieten op de houten vogels. En wie van paarden houdt kan naar het standaardrijden komen kijken. Ook zal het historische ringsteken getoond worden dat altijd voor veel spektakel zorgt.

Dit kleurrijke gilde evenement zal voor iedereen die van Cultuur en historie houd een prachtig schouwspel zijn.

Kom dus gerust een kijkje nemen op zondag 23 juni, de entree is gratis en voor de jeugdige bezoekers is er een speelhoek waar gesprongen kan worden op een luchtkussen, er zullen spelletjes gespeeld worden en er kan geknutseld worden.